Antena 3 Externe Libia aniversează 40 de ani de la puciul militar care l-a adus la putere pe Muammar al-Gaddafi

Libia aniversează 40 de ani de la puciul militar care l-a adus la putere pe Muammar al-Gaddafi

02 Sep 2009   •   14:06
Libia aniversează 40 de ani de la puciul militar care l-a adus la putere pe Muammar al-Gaddafi


Un spectacol impresionant a fost organizat în Libia pentru a comemora cei 40 de ani de la revoluţia din Liban. Peste 3.500 de dansatori, avioane de luptă şi impresionante focuri de artificii au fost câteva din atracţiile paradei organizate de liderul libian pentru a sărbători acest eveniment. Autorităţile libiene au declarat că festivitatea va fi cel mai mare spectacol al tuturor timpurilor.

Peste 750.000 de spectatori au fost prezenţi la Tripoli pentru a urmări fanfarele venite din 18 ţări, parada militară şi cei peste 1.000 de dromaderi aduşi special pentru acest eveniment.

Mai mulţi şefi de stat au fost invitaţi la ceremonie, dar numai câţiva dintre ei au răspuns invitaţiei lui Gaddafi.

Primirea triumfală în Libia a atacatorului de la Lockerbie a fost prezentată ca un punct-cheie în cadrul spectacolului de două ore. Pe un ecran gigantic a fost reluat momentul sosirii lui al-Megrahi în Libia, după ce fusese eliberat de autorităţile scoţiene din motive umanitare.

Se pare că teroristul libian, condamnat pentru atentatul care a dus la moartea a 270 de oameni, suferă de cancer în fază terminală.

Muammar al-Gaddafi a devenit unul dintre cei mai căutaţi parteneri politici ai scenei internaţionale din ultimii ani.

Antena 3
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close