Antena 3 CNN Externe Avion prăbușit în timpul unui raid asupra ISIS

Avion prăbușit în timpul unui raid asupra ISIS

Avion prăbușit în timpul unui raid asupra ISIS
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    08 Feb 2016   •   23:39

Un avion de luptă al guvernului libian recunoscut internațional s-a prăbușit luni în estul țării după ce a efectuat bombardamente asupra pozițiilor deținute de gruparea Statul Islamic, potrivit unor surse militare, citate de AFP.

Pilotul avionului de tip MiG-23, Younes al-Dilani, „a supraviețuit prăbușirii” în regiunea Wadi Khaled, la circa 1.100 de kilometri est de Tripoli, a făcut cunoscut Nasser el-Hassi, purtătorul de cuvânt al forțelor fidele guvernului instalat în localitatea Al Bayda.

Înainte de a se prăbuși, avionul a efectuat raiduri asupra pozițiilor SI din regiunile situate la circa 15 kilometri de orașul Derna.

Nasser el-Hassi a refuzat să precizeze cauzele accidentului, însă agenția libiană Lana, apropiată guvernului recunoscut, l-a atribuit "unei probleme tehnice".

Libia s-a confruntă cu haosul după răsturnarea de la putere a dictatorului Muammar Gaddafi în 2011. În ultimele luni, situația a permis Statului Islamic să se stabilească și să preia controlul asupra orașului Sirte, la 450 de de kilometri est de Tripoli, și în împrejurimi.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close