Antena 3 CNN Externe Libia: CNT lansează "asaltul final" asupra ultimei redute a trupelor lui Muammar Gaddafi

Libia: CNT lansează "asaltul final" asupra ultimei redute a trupelor lui Muammar Gaddafi

Libia: CNT lansează "asaltul final" asupra ultimei redute a trupelor lui Muammar Gaddafi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    04 Oct 2011   •   13:23

Bătălia pentru oraşul natal al lui Muammar Gaddafi continuă. Consiliului Naţional de Tranziţie a lansat, luni, "asaltul final" asupra ultimei redute a forţelor loiale fostului dictator, oraşul Sirte, informează VOA News.

În timp ce luptătorii CNT se înfruntă cu trupele loiale colonelului Gaddafi, liderii politici s-au angajat în discuţii pentru a numi un nou guvern după încetarea luptelor.

Luptele din cursul zilei de luni au ucis patru dintre luptătorii anti-Gaddafi, 39 fiind răniţi. Crucea Roşie a livrat ajutoare medicale la spitalul Ibn Sina din Sirte pentru a susţine eforturile CNT de a cuceri oraşul.

La Tripoli, liderii de tranziţie şi-au luat angajamentul că se vor retrage de la putere după ce oraşul Sirte este cucerit şi este proclamată eliberarea ţării.

Mahmoud Jibril, primul ministru interimar al Libiei, a declarat că a cerut ca declaraţia să fie făcută după ce este obţinută victoria la Sirte, atunci când toate porturile, aeroporturile şi oraşele strategice vor fi fost securizate.

Jibril admite că luptele vor continua în deşert, dar este importantă declararea victoriei şi începerea reconstruirii Libiei.

×
Subiecte în articol: Libia guvern interimar Muammar Gaddaffi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close