Antena 3 CNN Externe Libia. CNT susţine că l-a capturat pe fiul lui Gaddafi

Libia. CNT susţine că l-a capturat pe fiul lui Gaddafi

Libia. CNT susţine că l-a capturat pe fiul lui Gaddafi
13 Oct 2011   •   11:31

Mutassim Gaddafi, unul dintre fiii fostului lider libian Muammar Gaddafi, a fost arestat la Sirte, conform oficialilor din Consiliul Naţional de Tranziţie al Libiei. Acesta este deţinut în prezent la Benghazi, baza din est a CNT, după ce a fost arestat miercuri, informează Al Jazeera.

Luptătorii din Sirte se pare că au început să sărbătorească la auzul acestei ştiri, în timp ce cetăţenii din capitala Tripoli au ieşit în stradă pentru a claxona şi a trage focuri de armă în aer.

Reporterul Al Jazeera la Tripoli a spus că a vorbit cu mai mulţi oficiali de rang înalt din CNT care au auzit despre reţinerea lui Mutassim, dar care nu au putut confirma informaţia.

CNT a susţinut şi în luna august că l-a arestat pe un alt fiu al lui Gaddafi, Saif al-Islam, în timpul bătăliei finale din capitală, dar ştirea s-a dovedit a fi falsă, Saif apărând în public câteva ore mai târziu.

Mutassim a fost consilierul tatălui său pe motive de securitate, dar nu a fost atât de expus public precum Saif al-Islam, Saadi sau Khamis. Saif era considerat urmaşul lui Gaddafi, Saadi era cunoscut pentru cariera lui ratată în fotbalul italian, iar Khamis a controlat cea mai puternică divizie a armatei, care îi purta şi numele.

×
Subiecte în articol: Libia Muammar Gaddaffi
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close