Antena 3 CNN Externe Libia. Mai mulţi jurnalişti au fost ucişi în timpul bombardamentelor din Misrata

Libia. Mai mulţi jurnalişti au fost ucişi în timpul bombardamentelor din Misrata

Libia. Mai mulţi jurnalişti au fost ucişi în timpul bombardamentelor din Misrata
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
21 Apr 2011   •   12:58
Jurnalistul britanic Tim Hetherington, nominalizat la Oscar pentru un documentar despre războiul din Afghanistan, a fost ucis ieri în Libia. El a căzut victimă unui bombardament al trupelor loiale lui Muammar Gaddafi - în oraşul Misrata.

Un fotograf de la Getty Images a fost grav rănit în acelaşi atac şi a murit în spital câteva ore mai târziu.

Atacul s-a produs în oraşul Misrata din estul Libiei - localitate care e de câteva săptămâni teatrul unor lupte violente între rebeli şi trupele guvernamentale. Un proiectil lansat de trupele guvernamentale a lovit un grup de jurnalişti străini.

Una dintre victime este Tim Hetherington - un fotoreporter britanic de origine americană - cunoscut pentru reportajele sale de război. El a regizat filmul "Restrepo" - nominalizat la Oscar în 2010 pentru cel mai bun documentar. Pelicula este inspirată din experienţa jurnalistului pe frontul din Afghanistan.

Dar Hetherington nu a fost singura victimă a raidului din Misrata. Chris Hondros, fotograf la Getty Images a murit în urma aceluiaşi atac. Alţi doi fotografi au suferit răni uşoare.

În vreme ce jurnaliştii mor în Misrata, Gaddafi face paradă la Tripoli. În paralel, rebelii au declarat, pentru prima dată, că sunt dispuşi să accepte trupe internaţionale în ţară, pentru protecţia civilililor.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close