Antena 3 CNN Externe Libia. Ministrul de Interne şi-a prezentat demisia, în semn de protest faţă de criticile aduse la adresa forţelor de securitate

Libia. Ministrul de Interne şi-a prezentat demisia, în semn de protest faţă de criticile aduse la adresa forţelor de securitate

Libia. Ministrul de Interne şi-a prezentat demisia, în semn de protest faţă de criticile aduse la adresa forţelor de securitate
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
26 Aug 2012   •   17:52

Ministrul libian de Interne Fawzi Abdelali şi-a prezentat duminică demisia, în semn de protest faţă de unele critici cu privire la eficienţa forţelor de securitate în contextul recrudescenţei violenţelor în această ţară, a anunţat un oficial, relatează AFP.
   
Fawzi Abdelali "i-a prezentat demisia şefului Guvernului, în semn de protest faţă de criticile membrilor Congresului (General Naţional) şi pentru a apăra revoluţionarii", foşti rebeli din care sunt alcătuite, în general, serviciile de securitate din ţară, criticate dur în ultima perioadă, a declarat sursa citată.

Duminică, membri CGN, cea mai înaltă instanţă politică din Libia, rezultată în urma alegerilor generale de la 7 iulie, au acuzat membri din cadrul Înaltei Comisii pentru Securitate (HCS) de nepăsare sau chiar de implicare în distrugerea unor mausolee musulmane în mai multe oraşe.
   
Serviciile de securitate sunt dur criticate în urma unui dublu atentat cu maşină-capcană în care au fost ucise două persoane, în ziua sărbătorii Aid el-Fitr, în urmă cu o săptămână, la Tripoli.
   
HCS este alcătuit din foşti rebeli care au luptat împotriva regimului lui Muammar Kadhafi în 2011. Ei au preluat asigurarea securităţii în ţară în urma prăbuşirii regimului fostului dictator, după care au fost integraţi în cadrul forţelor Ministerului de Interne.


×
Subiecte în articol: ministru Interne Libia oficial demisie critici
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close