Antena 3 CNN Externe Libia. NATO distruge o serie de emiţătoare ale televiziunii, pentru "a-l reduce la tăcere pe Gaddafi"

Libia. NATO distruge o serie de emiţătoare ale televiziunii, pentru "a-l reduce la tăcere pe Gaddafi"

Libia. NATO distruge o serie de emiţătoare ale televiziunii, pentru "a-l reduce la tăcere pe Gaddafi"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
30 Iul 2011   •   13:00
NATO a lansat o serie de atacuri de precizie asupra unor emiţătoare ale televiziunii de stat libiene, pentru "a-l reduce la tăcere pe colonelul Muammar Gaddafi”, conform AFP.

"NATO a efectuat atacuri aeriene asupra a trei emiţătoare prin satelit ale televiziunii libiene cu obiectivul de a-l împiedica pe Gaddafi să le utilizeze pentru intimidare şi incitare la comiterea de acte de violenţă împotriva populaţiei sale”, se arată în comunicatul oficial al NATO.

"În cursul atacurilor, au fost folosite proiectile ghidate. Intervenţia noastră a fost necesară, deoarece televiziunea este folosită de regim pentru a oprima populaţia civilă. Gaddafi foloseşte intervenţiile televizate pentru a răspândi ura între libieni şi a-şi mobiliza partizanii”, conform colonelului Roland Lavoie, purtător de cuvânt al NATO.

"Atacurile au vizat aceste antene de satelit pentru a reduce capacitatea regimului de a oprima populaţia, fără a-i priva pe libieni de infrastructurile televiziunii care vor fi necesare după conflict", a precizat el.



×
Subiecte în articol: Libia Muammar Gaddaffi televiziune
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close