Antena 3 CNN Externe Libia. Şeful securităţii din Beghazi a fost asasinat

Libia. Şeful securităţii din Beghazi a fost asasinat

Libia. Şeful securităţii din Beghazi a fost asasinat
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    21 Noi 2012   •   08:57

Şeful securităţii din Beghazi, Fradj al-Dersi, a fost asasinat marţi seară de persoane rămase necunoscute, în acest oraş din estul Libiei, a anunţat un responsabil din cadrul serviciilor de securitate.

"Persoane necunoscute, aflate într-o maşină, au tras asupra lui al-Dersi care se găsea în faţa locuinţei sale. A fost lovit de trei gloanţe. A fost dus de urgenţă la centrul medical din Benghazi, unde a murit la scurt timp după sosire", a precizat acest responsabil sub acoperirea anonimatului, potrivit AFP.

Dersi a fost numit în funcţie la câteva săptămâni după atacul împotriva consulatului american din oraş, la 11 septembrie, soldat cu moartea ambasadorului Statelor Unite, Chris Stevens, şi a altor trei americani.

El a ocupat diverse funcţii de răspundere sub regimul condus de Muammar Gaddafi, printre care şef al diviziei de luptă împotriva drogurilor, înainte de a se alătura rebeliunii împotriva fostului dictator, chiar de la începutul acesteia, în februarie 2011.

Acest asasinat se adaugă altora comise tot în estul ţării şi care au vizat ofiţeri din cadrul poliţiei sau armatei, mai ales dintre cei care au servit sub regimul fostului dictator Gaddafi.

Acest gen de atacuri sunt în general atribuite islamiştilor radicali, care încearcă să se răzbune pe foştii lor torţionari după ce au fost victimele unei represiuni severe în era Gaddafi.



×
Subiecte în articol: Libia Benghazi
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close