Antena 3 CNN Externe Libia. Un comisariat de poliţie din Benghazi a fost distrus într-un atentat cu explozibil

Libia. Un comisariat de poliţie din Benghazi a fost distrus într-un atentat cu explozibil

Libia. Un comisariat de poliţie din Benghazi a fost distrus într-un atentat cu explozibil
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
04 Mai 2013   •   12:10
Un comisariat de poliţie din Benghazi (estul Libiei), a fost distrus joi într-un atentat cu explozibil, care nu s-a soldat cu victime, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate, precizând că acea clădire a mai fost vizată recent, conform Mediafax.
"Un dispozitiv explozibil a fost aruncat asupra comisariatului de poliţie al-Baraka din Benghazi şi a distrus ceea ce a rămas din clădire, după atentatul" de sâmbătă, a declarat aceeaşi sursă, aflată sub protecţia anonimatului. "Explozia nu a provocat victime", a mai adăugat sursa. 
Potrivit unui corespondent AFP aflat la faţa locului, explozia a avut loc în jurul orei 07.00.
Sâmbătă, explozia unui dispozitiv exploziv a distrus o mare parte a comisariatului, fără să facă victime.
Benghazi, epicentrul revoluţiei împotriva lui Muammar Kadhafi din 2011, a fost scena numeroaselor atentate şi unui val de asasinate, în ultimele luni.
Acest nou atac pune capăt unei perioade de linişte de mai multe săptămâni, în acest oraş unde autorităţile au eşuat până acum în a restabili siguranţa.
La Benghazi, atentatele sunt în principal atribuite islamiştilor radicali, precum atentatul de la 11 septembrie asupra consulatului Statelor Unite, care a provocat moartea a patru americani, între care amabasadorul Statelor Unite, Chris Stevens.
Aproape neatinsă până în prezent, capitala Tripoli este scena unei mişcări a miliţiilor care înconjoară de duminică Ministerul Afacerilor Externe şi care au extins marţi acţiunea şi asupra Ministerului Justiţiei, pentru a cere excluderea foştilor colaboratori ai regimului lui Kadhafi.
Ministerul de Finanţe a fost luni ocupat pentru puţină vreme, de către aceleaşi grupuri, în timp ce ofiţerii de poliţie au invadat de două ori, duminică, Ministerul de Interne, pentru a cere creşteri salariale şi promovări.
Sediul televiziunii naţionale libiene a fost pentru scurtă vreme blocat de foştii rebeli, care au asigurat protecţia clădirii. Programul normal difuzat de televiziune nu a fost afectat.
Această escaladare a violenţelor intervine după un atentat cu o maşină capcană, care a vizat, la 23 aprilie, ambasada Franţei la Tripoli, care a rănit doi jandarmi francezi, cauzând importante pagube materiale.

×
Subiecte în articol: Libia Benghazi oras atentat explozibil Tripoli
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close