Antena 3 CNN Externe Libienii au stat la coadă pentru a face poze cu cadavrul lui Muammar Gaddafi

Libienii au stat la coadă pentru a face poze cu cadavrul lui Muammar Gaddafi

Libienii au stat la coadă pentru a face poze cu cadavrul lui Muammar Gaddafi
Sursa foto: Foto: liveleak.com
22 Oct 2011   •   14:34
Noi scene şocante în Libia: Mii de oameni au stat la coadă să pozeze cadavrul lui Muammar Gaddafi. Libienii vor să fie siguri că este mort de-a binele dictatorul care a condus ţara cu mână de fier mai bine de 40 de ani. Între timp, NATO a anunţat că îşi încheie misiunea în Libia luna aceasta.

O poză cu trupul lui Muammar Gaddafi a devenit cel mai râvnit suvenir pentru libienii fericiţi că au scăpat de excentricul dictator. Locuitorii din Misrata şi nu numai, au venit să vadă cu ochii lor trupul neînsufleţit al celui care i-a condus timp de peste 40 de ani.

Ucis în oraşul său natal, Sirte, cadavrul Colonelului a fost adus în Misrata şi depus într-un fost magazin de carne, devenit acum o a doua Mecca pentru libieni. Şi aşa va mai rămâne pentru câteva zile, în ciuda faptului că legea islamică prevede înhumarea la 24 de de ore de la producerea decesului. Astfel noii lideri ai ţării vor să se asigure că toţi libienii se vor convinge că Gaddafi a fost ucis.

Venit şi el la catafalcul Colonelului, unul dintre liderii Consiliului Naţional a anunţat că toate procedurile legale în cazul morţii lui Gaddafi au fost finalizate.

Între timp secretarul general al NATO a anunţat că misiunea alianţei va lua sfârşit la 31 octombrie. Oficialul NATO a refuzat să comenteze moarte lui Gaddafi, spunând doar că uciderea dictatorului nu a fost niciodată o ţintă a misiunii aliaţilor.
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close