Antena 3 CNN Externe Licenţă pentru cerşit. Autorităţile austriece vor să legalizeze cerşetoria

Licenţă pentru cerşit. Autorităţile austriece vor să legalizeze cerşetoria

Licenţă pentru cerşit. Autorităţile austriece vor să legalizeze cerşetoria
Sursa foto: Foto: olegvolk.net
07 Mai 2014   •   16:53

Autorităţile austriece le dau peste cap socotelile celor care au făcut din cerşetorie o meserie în sine. În curând, nimeni nu va mai putea apela la mila trecătorilor, decât cu permis de la primărie. Proiectul, iniţiat de Partidul Popular din Austria, va fi implementat iniţial în Salzburg şi apoi, în funcţie de rezultate, şi în restul ţării. Autorităţile cred că, astfel, numărul cerşetorilor din oraş va putea fi controlat, iar oamenii vor fi şi protejaţi.

Autorităţile din Salzburg sunt hotărâte să legalizeze cerşetoria şi chiar să o organizeze. Mai precis, fiecare cerşetor va primi o adeverinţă de liberă practică şi i se va dedica un loc anume unde va putea apela la mila trecătorilor. Cât mai departe de zonele centrale.

Chiar dacă sună total neprofitabil, pentru cerşetori, evident, autorităţile austriece dau asigurări că s-au gândit la binele ambelor părţi. Autorităţile austriece speră ca, prin controversata măsură, să stopeze formarea bandelor de cerşetori dar şi să îi protejeze mai bine pe aceştia.

În ultimele luni, mesajele xenofobe s-au înmulţit. Mai mult, a fost înfiinţată chiar şi o pagină pe care se postează tot felul de mesaje de ameninţare.


×
Subiecte în articol: cersetori
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close