Antena 3 CNN Externe Liceu din SUA, acuzat că şi-a spionat elevii cu ajutorul camerelor web

Liceu din SUA, acuzat că şi-a spionat elevii cu ajutorul camerelor web

Liceu din SUA, acuzat că şi-a spionat elevii cu ajutorul camerelor web
Sursa foto: laptop
21 Feb 2010   •   14:24

Un liceu din Statele Unite este acuzat că a folosit camere web pentru a-şi spiona proprii elevi - chiar şi la ei acasă. Conducerea şcolii respinge acuzaţiile, dar părinţii unuia dintre elevi s-au adresat deja justiţiei, iar cazul pare să fi atras şi atenţia poliţiei federale.

Liceul Harriton, de lângă Philadelphia, a încredinţat fiecărui elev câte un laptop care poate fi dus acasă. Aparent, iniţiativa este benefică. Dar elevii au descoperit că micile camere de pe laptop erau activate de la distanţă de oficialităţile şcolii care puteau, astfel, să-i supravegheze şi la ei acasă. Cel puţin un elev a fost mustrat la şcoală pentru o presupusă activitate ilicită înregistrată de cameră. Iar înregistrarea nici nu era prea bună.

Părinţii elevului nu sunt deloc încântaţi şi au dat în judecată atât pe directorul liceului, cât şi întregul consiliu al districtului şcolar. Oficialităţile se apără spunând că monitorizarea avea doar scopul de a regăsi laptopurile, dacă ar fi fost furate. Dar nimeni nu prea crede.

Deşi nu s-a confirmat oficial, se relatează că şi FBI a deschis o anchetă asupra cazului, pentru eventuala încălcare a legilor cu privire la violarea intimităţii. Între timp, conducerea liceului a dezactivat definitiv camerele de pe laptopuri.

Antena 3



×
Subiecte în articol: liceu elevi laptopuri şcoală
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close