Antena 3 CNN Externe Jacheta lui Zelenski, vândută cu preţ record la Londra. Licitația a fost condusă de Boris Johnson

Jacheta lui Zelenski, vândută cu preţ record la Londra. Licitația a fost condusă de Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a condus personal o licitaţie la Londra în beneficiul Ucrainei. La vânzare a fost scos chiar un obiect vestimentar al preşedintelui Volodimir Zelenski!

Jacheta lui Zelenski, vândută cu preţ record la Londra. Licitația a fost condusă de Boris Johnson
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Alexandra Dima    |    07 Mai 2022   •   10:46

La o licitație de caritate pentru Ucraina, desfășurată la Londra, o jachetă din lână ce a aparținut președintelui ucrainean Volodimir Zelenskă s-a vândut cu 90.000 de lire sterline.

Potrivit The Telegraph, licitația a fost condusă personal de prim-ministrul Regatului Boris Johnson.

„Boris Johnson a sugerat că prețul îmbrăcămintei ar trebui să fie mult mai mare decât prețul său de pornire de 50.000 de lire sterline, îndemnând oamenii să cheltuiască mai mult”, – se arată într-un comunicat.

În același timp, Johnson l-a numit pe președintele ucrainean „unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpului nostru”. 

Zelenski, care a vorbit dintr-un apel video înaintea strângerii de fonduri, i-a lăudat personal pe Marea Britanie și pe Boris Johnson, numindu-l „curajos”.

Potrivit publicației britanice, la licitația organizată de Christie's au fost prezentate și alte loturi de obiecte, printre care un ulcior în formă de cocoș, dăruit lui Johnson în timpul plimbării cu Zelenski în capitala Ucrainei.

Seara de caritate ”Brave Ukraine”, organizată de Ambasada Ucrainei în Regatul Unit, a avut loc la Tate Modern Gallery din Londra.

Fondurile strânse vor fi folosite pentru reechiparea tehnică a Centrului Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest, care a devenit un hub pentru copiii bolnavi și prin care aceștia sunt duși în alte țări pentru tratament.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close