Antena 3 CNN Externe Licitaţie la Roma: Un gurmand şi-a cumpărat două trufe albe cu 250.000 de dolari

Licitaţie la Roma: Un gurmand şi-a cumpărat două trufe albe cu 250.000 de dolari

Licitaţie la Roma: Un gurmand şi-a cumpărat două trufe albe cu 250.000 de dolari
13 Dec 2009   •   19:00

250.000 de dolari. Atât a trebuit să plătească un gurmand pentru două trufe albe în cadrul unei licitaţii organizate la Roma. Norocosul a fost Stanley Ho, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Hong Kong, cunoscut ca Regele Jocurilor de Noroc.

Zeci de bogătaşi din întreaga lume au participat la Roma la licitaţie pentru achiziţionarea trufelor albe. Evenimentul a atras atenţia gurmanzilor excentrici mai ales că a fost scoasă la licitaţie cea mai mare trufă din Italia ce cântărea 900 de grame.

?Ar fi extraordinar dacă am putea fotografia mirosul unei trufe, e un lucru extraordinar?, spune unul dintre organizatori. Cunoscătorii susţin că trufele albe sunt foarte rare şi că erau conştienţi că vor fi nevoiţi să plătească o mică avere. Nu s-au aşteptat însă ca preţul să ajungă la 250.000 de dolari.

?Am încercat, dar a fost imposibil să concurez cu ei. Măcar am reuşit să ridic preţul?, a declarat principalul competitor al lui Stabley Ho, Nicola Batavia.

Toţi banii strânşi în urma licitaţiei vor fi folosiţi în scopuri caritabile. Există sute de specii de trufe în întreaga lume, dar cele albe sunt considerate cele mai valoroase. Pentru a le găsi oamenii folosesc câini antrenaţi special.

Antena 3

×
Subiecte în articol: licitatie
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close