Antena 3 Externe Lider al rebelilor libieni: Masacrul de la Benghazi va fi pe conştiinţa comunităţii internaţionale

Lider al rebelilor libieni: Masacrul de la Benghazi va fi pe conştiinţa comunităţii internaţionale

de Antena3.ro    |    17 Mar 2011   •   09:15
Lider al rebelilor libieni: Masacrul de la Benghazi va fi pe conştiinţa comunităţii internaţionale
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

De teama unui conflict armat, Crucea Roşie şi-a retras oamenii din Benghazi, un oraş din vestul Libiei, controlat de rebeli, care ar putea fi următoarea ţintă a trupelor lui Gaddafi, informează BBC.

Crucea Roşie s-a retras şi din Adjabiya, un alt oraş atacat de forţele armate ale colonelului Gaddafi, mutându-şi efectivul în Tobruk.

Oraşul Ajdabiya a fost recucerit de trupele dictatorului, după ce zeci de localnici au fost ucişi de bombardamentele aviaţiei şi artileriei grele.

Rebelii staţionaţi în Benghazi susţin că trupele lui Gaddafi s-au apropiat la doar 160 de kilometri de oraş şi solicită intervenţia fermă a comunităţii internaţională.

Jalal al-Galal, membru al Consiliului Naţional pentru Tranziţie, susţine că atacul va fi un masacru. Trupele lui Gaddafi sunt înarmate cu artilerie grea, tancuri şi au sprijinul forţelor aeriene. "Gaddafi va ucide civili, va ucide vise, ne va distruge" şi "totul va sta pe conştiinţa comunităţii inernaţionale".

Miercuri seara, televiziunea publică a transmis un avertisment conform căruia rezidenţii oraşului Benghazi au răgaz până la miezul nopţii să părăsească locaţiile ocupate de rebeli şi să se retragă din zonele depozitelor de arme.

Consiliul de Securitate al ONU ar putea vota astăzi o rezoluţie care să interzică zborul avioanelor militare în spaţiul aerian libian. Obiectivul este oprirea bombardamentelor aeriene care au ajutat trupele lui Moammar Gaddafi să înainteze pe toate fronturile.

Consiliul de Securitate ar putea adopta, astăzi, o rezoluţie pentru interzicerea zborurilor deasupra Libiei. Ambasadorul american crede însă că sunt necesare acţiuni militare mai dure împotriva lui Gaddafi.

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Libia lupte rebeli masacru
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close