Antena 3 CNN Externe Lider de la Tiraspol: "Retragerea armatei ruse ar duce la un conflict armat"

Lider de la Tiraspol: "Retragerea armatei ruse ar duce la un conflict armat"

Lider de la Tiraspol: "Retragerea armatei ruse ar duce la un conflict armat"
27 Mar 2013   •   13:48

"Retragerea armatei ruse din regiunea transnistreană ar duce necondiţionat la un conflict armat". Aceasta este declaraţia făcută de liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, în cadrul unui interviu pentru un post de televiziune rusesc şi preluat de 24h.md.

"Acolo vor rămîne doar pacificatorii moldoveni şi transnistreni, iar dacă luăm în considerare că unele cercuri politice de la Chişinău se pronunţă pentru rezolvarea rapidă a problemei transnistrene, atunci în această zonă poate apărea un nou conflict militar", a spus Şevciuk. El a adăugat că autorităţile din Transnistria vor face tot posibilul ca pacificatorii să rămînă şi în continuare în regiune.

Păstrând aceeaşi notă, liderul separatist a reamintit că transnistrenii ar dori o integrare rapidă în Federaţia Rusă şi resping unirea cu Republica Moldova.
Anterior, fostul ministru al apărării moldovene, Valeriu Pasat, a declarat pentru Europa Liberă că armata rusă nu vrea să se retragă din Transnistria, pentru că, în ultimii ani, nimeni de la Chişinău nu i-a solicitat acest lucru Federaţiei Ruse.

×
Subiecte în articol: Tiraspol Transnistria
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close