Antena 3 CNN Externe "Îi mulțumesc lui Allah pentru onoarea sacrificiului!" | Liderul Hamas, filmat în timp ce era anunţat că Israelul i-a ucis trei fii într-un atac aerian

"Îi mulțumesc lui Allah pentru onoarea sacrificiului!" | Liderul Hamas, filmat în timp ce era anunţat că Israelul i-a ucis trei fii într-un atac aerian

Liderul mișcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, a fost filmat în timp ce era informat de moartea a trei dintre fiii săi în Gaza, într-un atac israelian.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   10:30

Imaginile, difuzate de presa internațională, îl arată pe șeful politic al Hamas în compania a doi bărbați, dintre care unul citește de pe ecranul unui telefon mobil.

Ismail Haniyeh, care trăiește în Qatar, la Doha, pare calm în timp ce primește vestea. 

"Îi mulțumesc lui Allah pentru onoarea pe care ne-o face, prin sacrificiul celor trei fii ai mei şi al unora dintre nepoții mei", a spus el pentru televiziunea Al Jazeera.

El a mai spus că această tragedie personală nu va schimba poziția organizației sale în negocierile cu Israelul, și care nu par să se apropie de un rezultat în ceea ce privește încetarea luptelor în Gaza.

Atacul israelian i-a ucis pe membrii familiei lui Haniyeh - trei fii și patru nepoți - în timp ce aceștia se aflau în tabăra de refugiați Chati, în nordul Fâșiei Gaza.

Victimele se deplasau la bordul unor mașini.

Al Jazeera a difuzat imagini despre care a spus că reprezintă vehiculele distruse în urma atacului aerian.

În secvențele respective se văd mai multe cadavre, imaginea fiind blurată.

Ce spun israelienii despre uciderea fiilor lui Ismail Haniyeh

Forțele de Apărare israeliene, IDF, și Autoritatea Israeliană pentru Securitate, ISA, confirmă, într-un comunicat, uciderea fiilor lui Ismail Haniyeh într-un atac aerian.

"La începutul zilei de miercuri, aeronave dirijate de serviciile de informații ale IDF și ISA au lovit trei agenți militari Hamas care desfășurau activități teroriste în centrul Fâșiei Gaza.

Cei trei agenți care au fost eliminați sunt Amir Haniyeh, comandant de celulă în aripa militară Hamas, Mohammad Haniyeh, agent militar în cadrul Hamas, și Hazem Haniyeh, de asemenea agent militar în cadrul organizației teroriste Hamas", se spune în comunicatul citat.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close