Antena 3 CNN Externe Un important lider ISIS, ucis de armata egipteană

Un important lider ISIS, ucis de armata egipteană

Un important lider ISIS, ucis de armata egipteană
04 Aug 2016   •   20:59

Armata egipteană a ucis un important lider ISIS în Sinai, se anunţă într-un comunicat oficial. Este vorba de Abu Duaa al-Ansari. Acesta a fost omorât alături de alţi 45 luptători ISIS.

Raidurile aeriene au fost lansate lângă oraşul Arish şi au distus, totodată, depozite de arme şi armament folosite de gruparea teroristă.

Ramura egipteană ISIS, cunoscută şi ca Ansar Bait al-Maqdis, este considerată responsabilă pentru că a doborât un avion rusesc de pasageri, în octombrie 2015, când au murit 224 oameni.

Armata egipteană a precizat că 45 de militanţi islamişti au fost eliminaţi într-o serie de raiduri aeriene efectuate joi la periferia oraşului Arish, cel mai mare din provincia Sinai, în nordul Egiptului.

Reţeaua teroristă Stat Islamic nu a făcut încă niciun anunţ pe această temă.

Abu Duaa al-Ansari era liderul grupului islamist Ansar Bait al-Maqdis, numit din 2014 Wilayat Sayna (Provincia Sinai), filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic.

Grupul terorist a revendicat, în octombrie 2015, doborârea unui avion de pasageri rus, provocând moartea a 224 de persoane.

Zilele trecute, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic avertiza, într-o înregistrare video, că va comite atentate în Israel şi în Europa, ameninţând că va cuceri oraşul Roma, capitala Italiei, conform cotidianului The Jerusalem Post.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: ISIS
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close