Liderul militar în Siria al Hezbollah, ucis într-un raid aerian

13 Mai 2016   •   08:16
Liderul militar în Siria al Hezbollah, ucis într-un raid aerian

Gruparea şiită libaneză proiraniană Hezbollah a anunţat vineri moartea liderului său militar în Siria, Mustafa Badreddine, unul dintre cei cinci membri ai mişcării şiite acuzaţi de uciderea fostului premier libanez Rafic Hariri, relatează AFP. 

'În urmă cu câteva luni el a spus: 'nu voi reveni în Siria decât ca martir sau purtând drapelul victoriei'. Acesta este comandantul şef Mustafa Badreddine. Şi s-a întors astăzi ca martir', se arată într-o declaraţie a Hezbollah difuzată de canalul de televiziune Al-Manar. 

Potrivit grupării libaneze, comandantul Mustafa Badreddine a fost ucis într-o 'mare explozie' ce a vizat una dintre bazele sale, în apropiere de aeroportul internaţional din Damasc. Potrivit Reuters, gruparea a menţionat de asemenea că cercetează pentru a afla natura exploziei, dacă aceasta a fost cauzată de un atac aerian, cu rachetă sau artilerie. În declaraţie nu se menţionează când a avut loc atacul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close