Antena 3 CNN Externe Liderul opoziției germane merge la Kiev

Liderul opoziției germane merge la Kiev

Liderul principalului partid de opoziție din Germania, Friedrich Merz, va sosi luni (2 mai) la Kiev pentru a sublinia solidaritatea Germaniei cu Ucraina.

Liderul opoziției germane merge la Kiev
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Mai 2022   •   11:53

Acest lucru a fost raportat de mai multe mass-media germane, citând surse, printre care Bild și Tagesspiegel , potrivit „European Truth” .

Merz va fi primul lider de partid german care va vizita Ucraina în timpul războiului.

După ce mass-media a relatat despre vizita planificată luni, șeful personalului Merz, Jacob Schrott, a confirmat planurile de călătorie pe Twitter, fără a oferi o dată.

Friedrich Merz chiar plănuiește o călătorie în Ucraina”, a scris el, adăugând că în timpul vizitei Merz dorește să arate că Ucraina nu este singură în lupta sa pentru libertate, dar dorește să audă și să accepte cereri specifice de sprijin din partea ucraineană.

„Sprijinul Germaniei pentru Ucraina nu este o problemă de putere împotriva opoziției. De aceea Centrul Democrat al Bundestagului German a emis o declarație comună săptămâna aceasta în sprijinul Ucrainei .

De la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, mai mulți politicieni germani au vizitat Ucraina. La mijlocul lunii aprilie, președinții comisiilor pentru afaceri externe, apărare și european, Michael Roth, Marie-Agnes Strack-Zimmermann și Anton Gofreiter, au vizitat Lvov. 

Guvernul ucrainean a respins vizita președintelui Frank-Walter Steinmeier la Kiev și, în același timp, l-a invitat pe cancelarul Olaf Scholz, care încă nu plănuiește o călătorie.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close