Antena 3 CNN Externe Un lider politic olandez a uitat în tren un proiect de acord pentru formarea coaliției de guvernare

Un lider politic olandez a uitat în tren un proiect de acord pentru formarea coaliției de guvernare

Șeful unui partid care participă la negocierile pentru formarea guvernului din Olanda a uitat un tren un proiect al acordului de coaliție. Actul a ajuns în presă într-un timp foarte scurt.

Un lider politic olandez a uitat în tren un proiect de acord pentru formarea coaliției de guvernare
Sursa foto: Facebook/ Gert-Jan Segers
de Cerasela Stafie    |    17 Noi 2021   •   21:59

Documentul era redactat de liberalii premirului în funcție Mark Rutte si crestin-democrati. Cel care a făcut greșeala este Gert-Jan Segers, liderul Uniunii Creștine (CU), partener în guvernul în funcție și al negocierilor pentru formarea unui nou Executiv.

''Este lucrul cel mai stupid care ţi se poate întâmpla. Am călătorit cu trenul dus-întors la Haga. Este un mod plăcut de a călători şi aproape întotdeauna merge bine, dar acum lucrurile au mers foarte rău. Sunt o fiinţă umană şi am făcut ceva cu adevărat stupid. Îmi cer scuze!'', a scris politicianul olandez pe Twitter.

Un alt pasager a găsit documentul și l-a trimis ziarului De Volkskrant. Politicianul a recunoscut că el este cel care a uitat în tren hârtiile la care făcea referire publicația, scrie EFE, citat de Swissinfo.ch.

El a explicat că a uitat actul respectiv în urmă cu trei săptămâni, iar când și-a dat seama, și-a dorit „să-l înghită pământul”. A mărturisit și că se aștepta să-l recupereze de la personalul de la curățenie, nu să ajungă în presă.

Partidele împlicate în negocieri au susținut că documentul cu pricina nu joacă un rol foarte important, fiind întocmit în luna septembrie, când Uniunea Creștină încă nu era sigură că va participa la negocieri. Cu toate acestea, Segers avea proiectul asupra lui cu trei săptămâni în urmă, când dialogul fusese deja deblocat.

Politicianul a spus că transporta proiectul doar „în scop informativ”. Premierul a spus și el că nu este o prea mare problemă, pentru că ''există mereu multe documente care circulă între partide, aşa că acesta nu spune nimic în mod absolut''.

 Actul este mai degrabă un proiect cu idei, pregătit cu partidul liberal de stânga, nefiind suficient de elaborat pentru a fi un principiu al acordului guvernamental. Totuși, unele puncte de dialog au fost dezvăluite. De exemplu, partidele Wopke și Hoekstra pledează pentru măsuri puternice de combatere a penuriei de locuințe, pentru o politică climatică ambițioasă și un buget de mai multe milioane de dolari pentru rezolvarea problemelor din sectorul agricol, pe lângă promovarea gratuită a îngrijirii copiilor, asigurarea de bază împotriva invalidității profesionale pentru angajați și admiterea mai multor imigranți.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close