Antena 3 CNN Externe Lider suprem iranian: Contestarea alegerilor prezidenţiale este o crimă

Lider suprem iranian: Contestarea alegerilor prezidenţiale este o crimă

Lider suprem iranian: Contestarea alegerilor prezidenţiale este o crimă
Sursa foto: Ayatollah Ali Khamenei
29 Oct 2009   •   08:02

Liderul suprem iranian aprecia că punerea la îndoială a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din iunie este o crimă, acesta fiind cel mai dur avertisment de până acum la adresa liderilor opoziţiei care continuă să susţine că votul a fost fraudat.

Ayatollah Ali Khamenei, care are ultimul cuvânt în toate problemele de stat importante din Iran, nu a mers până la a cere arestarea celor lideri, aşa cum doreşte aripa dură, dar declaraţiile sale semnalează că guvernul ar putea adopta acţiuni mai puternice dacă se continuă cu criticile.


"A doua zi după alegeri, unii oameni, fără logică sau raţiune au calificat glorioasele alegeri ca fiind o minciună," declara Khamenei, care a subliniat că punerea la îndoială a rezultatului este "cea mai mare crimă."

Liderul opoziţiei Mir Hossein Mousavi a declarat că preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a fraudat alegerile din 12 iunie. Zeci de mii de protestatari au invadat străzile cerând repetarea votului.
Deşi revolta a fost oprită de câteva luni, Mousavi şi alţi lideri ai opoziţiei au refuzat a înceta criticile.

Khamenei a precizat că a trimis scrisori celor care continuă să conteste alegerile pentru a le spune că nu se va putea controla viitoare direcţie a evenimentelor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close