Antena 3 CNN Externe Lideri din 43 de ţări euro-asiatice se întâlnesc la Beijing pentru a combate efectele crizei financiare

Lideri din 43 de ţări euro-asiatice se întâlnesc la Beijing pentru a combate efectele crizei financiare

Lideri din 43 de ţări euro-asiatice se întâlnesc la Beijing pentru a combate efectele crizei financiare
25 Oct 2008   •   10:31

La Beijing are loc o întâlnire a liderilor din 43 de ţări, pentru combaterea efectelor crizei financiare mondiale. La summitul Europa-Asia se va discuta despre miliardele de dolari alocate pentru susţinerea companiilor cu probleme şi colaborarea dintre statele afectate de criza economică. Preşedintele Comisiei Europene este încrezător că şefii de state şi de guverne prezenţi în capitala Chinei vor reuşi să ia decizii care să scoată lumea din criză. ?Reprezentăm, în încăperea aceasta, trei cincimi din populaţia globului şi jumătate din produsul intern brut. Deciziile noastre ar trebui şi vor face diferenţa?, a spus Jose Barroso.
Preşedintele francez îşi doreşte ca statele de pe cele două continente să prezinte un proiect comun în vederea reuniunii ?G20? de luna viitoare. ?Europa îşi doreşte ca Asia să-i susţină eforturile pentru ca, pe 15 noiembrie, să putem spune împreună că fenomenele care au cauzat criza financiară fără precedent nu vor mai exista în sistemul financiar mondial. În acest scop trebuie să schiţăm un răspuns comun?, a precizat Nicolas Sarkozy.
Reprezentanţii celor 20 de state puternic industrializate din lume, se vor întruni pe 15 noiembrie lângă Washington. Ei vor încerca să găsească măsuri comune pentru a scoate lumea din impasul creat de criza financiară.
Sursa foto: hinadaily.com.cn
Antena 3

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close