Antena 3 CNN Externe Lideri importanți ai Al Qaida, uciși în mai multe atacuri cu drone

Lideri importanți ai Al Qaida, uciși în mai multe atacuri cu drone

Lideri importanți ai Al Qaida, uciși în mai multe atacuri cu drone
Sursa foto: Foto: Wikipedia
29 Ian 2017   •   10:22

Trei lideri de trib având legături cu reţeaua teroristă Al Qaida au fost ucişi în atacuri cu drone, probabil americane, în centrul Yemenului, atacuri în care au fost rănite mai multe persoane civile, potrivit unor surse locale şi tribale care nu precizează numărul acestora din urmă, relatează AFP. 

Raidul a vizat duminică reşedinţele a trei lideri tribali din Yakla, o localitate din provincia centrală Al Bayda. 

Potrivit surselor, fraţii Abdelraouf şi Soltan al-Zahab, precum şi Saif Alawai al-Jawfi, cunoscuţi pentru legăturile lor cu reţeaua jihadistă Al Qaida, au fost ucişi în aceste raiduri. 

Alţi doi fraţi al-Zahab fuseseră de asemenea eliminaţi în trecut în atacuri cu drone. 

Statele Unite ale Americii, singurele din regiune care dispun de drone ce pot lovi ţinte din Yemen, consideră ramura Al Qaida din Peninsula Arabică (Aqpa) drept cea mai periculoasă reţea extremistă. 

Forţele guvernamentale yemenite, susţinute începând din martie 2015 de o coaliţie arabă sub comandă saudită, se confruntă, pe de o parte, cu rebelii houthi, care controlează o parte a teritoriului din nordul ţări, inclusiv capitala Sanaa, iar, pe de altă parte, cu grupări jihadiste bine implantate în sud şi sud-estul Yemenului. 

Din martie 2015, peste 7.400 de persoane au fost ucise în Yemen, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Un coordonator umanitar al ONU, Jamie McGoldrick, a dat publicităţii un bilanţ al victimelor mult mare, citând o estimare de 10.000 de civili ucişi. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Yemen al Qaida lideri atac drone
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close