Antena 3 CNN Externe Lideri militari SUA, despre blocajul republicanilor în Congres: ”Ucraina va fi depășită cu un raport de 10 la 1 de Rusia și ar putea pierde războiul”

Lideri militari SUA, despre blocajul republicanilor în Congres: ”Ucraina va fi depășită cu un raport de 10 la 1 de Rusia și ar putea pierde războiul”

Comandantul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM) a avertizat, miercuri, în fața Congresului SUA, că Ucraina va fi depășită cu un raport de 10 la 1 de Rusia în câteva săptămâni dacă SUA nu aprobă fonduri suplimentare pentru ajutorul militar, care e blocat în Congres.

Lideri militari SUA, despre blocajul republicanilor în Congres: ”Ucraina va fi depășită cu un raport de 10 la 1 de Rusia și ar putea pierde războiul”
Sursa foto: Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    11 Apr 2024   •   18:47

Generalul Christopher Cavoli, care conduce Comandamentul European al SUA (USEUCOM) și este Comandantul Suprem Aliat al NATO (SACEUR), a declarat Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentanților că avantajul artileriei Rusiei asupra Ucrainei se va dubla în curând, permițând Ucrainei să tragă doar un singur obuz ca răspuns la 10 obuze ale Rusiei.

„Situația este extrem de gravă”, a spus el. „Cel mai mare ucigaș de pe câmpul de luptă este artileria… și dacă Ucraina ar epuiza muniția, ar epuiza pentru că noi am încetat aprovizionarea.”

SUA furnizează „partea leului” obuzelor de artilerie de calibrul 155 mm Ucrainei și este, de asemenea, principalul furnizor al apărării aeriene terestre a țării – „cele mai critice lucruri de pe câmpul de luptă”, a spus Cavoli.

Frecventele atacuri cu rachete pe scară largă ale Rusiei asupra Ucrainei sunt de așteptat să devină mai devastatoare, pe măsură ce oferta Ucrainei de interceptori pentru apărarea aeriană se reduce, a spus el.

„Aceste atacuri ar paraliza absolut economia și societatea civilă, precum și Armata Ucrainei dacă nu ar fi apărate împotriva lor”, a spus Cavoli.

Fără furnizarea de către SUA de interceptori, asta se va întâmpla, a spus SACEUR.

Cavoli a făcut evaluarea războiului de doi ani, deoarece un pachet de ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina și Israel, care a trecut de Senat în februarie, a continuat să fie blocat de Republicani în Camera Reprezentanților. Casa Albă a cerut suplimentarea fondurilor pentru Ucraina încă din octombrie 2023. Senatul a trecut acest proiect al administrației Biden.

Citește continuarea articolului pe site-ul radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor republicani Ucraina Rusia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close