Antena 3 CNN Externe Liderii europeni îl evită pe contracandidatul lui Nicolas Sarkozy. Vezi aici de ce

Liderii europeni îl evită pe contracandidatul lui Nicolas Sarkozy. Vezi aici de ce

Liderii europeni îl evită pe contracandidatul lui Nicolas Sarkozy. Vezi aici de ce
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
04 Mar 2012   •   16:41

Cancelarul german, Angela Merkel, şi alţi lideri europeni au covenit să evite întâlnirea cu Francois Hollande, candidatul socialist la preşedinţia Franţei, în timpul campaniei electorale, din cauza planului său de a renegocia tratatul privind disciplina bugetară, conform Reuters.

Merkel a convenit acest lucru cu premierul conservator Mariano Rajoi, premierul italian Mario Monti şi cu premierul britanic David Cameron, chiar dacă acesta din urmă nu a semnat tratatul.

Un oficial al guvernului german a rspins informaţia şi a declarat că fiecare lider de guvern decide singur dacă se va întâlni cu Hollande.

Întrebat dacă Merkel se va întâlni cu Hollande la Berlin, acesta a precizat că până în prezent nu a fost planificată o astfel de întâlnire.

Hollande se află în fruntea sondajelor de opinie, înainte de alegerile în două tururi care vor avea loc în Franţa în aprilie - mai.

Angela Merkel şi-a anunţat public sprijinul pentru Nicolas Sarkozy şi a adăugat că este îngrijorată de perspectiva ca Franţa să fie condusă de un om a cărui campanie a fost calificată de un parlamentar german drept "un anacronism de stânga".

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close