Antena 3 CNN Externe Liderii europeni nu reuşesc să ajungă la o înţelegere privind sprijinul acordat Greciei

Liderii europeni nu reuşesc să ajungă la o înţelegere privind sprijinul acordat Greciei

Liderii europeni nu reuşesc să ajungă la o înţelegere privind sprijinul acordat Greciei
13 Noi 2012   •   15:44

Miniştrii de finanţe europeni au acordat Greciei încă doi ani pentru reformarea economiei, dar nu au stabilit o dată clară pentru eliberarea unui nou credit în favoarea Atenei, transmite AP.

Îndreptarea economiei este o condiţie primordială pentru noul pachet de măsuri impus pentru salvarea de la faliment a statului elen.

Jean-Claude Juncker, liderul grupului european, a spus că miniştrii de finanţe speră să ajungă la un acord final, în cadrul unei întâlniri extraordinare, programată să aibă loc la data de 20 noiembrie.

Juncker a salutat reformele şi tăierile bugetare întreprinse de cabinetul lui Antonis Samaras, la fel cum au procedat şi Christine Lagarde, şefa Fondului Monetar Internaţional şi Olli Rehn, comisarul pe probleme financiare din cadrul Uniunii Europene.
Oficialul european a precizat că cei prezenţi la întâlnire au stabilit prelungirea perioadei de graţie până în 2022, pentru ca Grecia să restabilească balanţa economică.

Conform forurilor europene, Grecia mai are de luat doar câteva măsuri, înainte de a intra în posesia următoarei tranşe, în valoare de 31,5 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: Grecia Antonis Samaras Christine Lagarde
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close