Antena 3 CNN Externe Liderii Franţei şi Germaniei au comemorat împreună victimele Primului Război Mondial

Liderii Franţei şi Germaniei au comemorat împreună victimele Primului Război Mondial

Liderii Franţei şi Germaniei au comemorat împreună victimele Primului Război Mondial
Sursa foto: Angela Merkel Nicolas Sarkozy
12 Noi 2009   •   15:35

Ceremonii în mai multe ţări ale lumii de Ziua Armistiţiului. Sute de militari şi veterani din Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite au participat la comemorarea soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

La Paris, Nicolas Sarkozy a celebrat armistiţiul din 1918 alături de cancelarul german Angela Merkel. Cei doi lideri au depus flori la Arcul de Triumf. Este prima dată când un şef al guvernului german participă alături de un preşedintele francez la celebrarea armistiţiului din 1918, care a marcat înfrângerea armatei germane.

"Soldaţii germani şi cei francezi s-au unit pentru a-i onora pe cei care au căzut în război. Germanii şi francezii, cândva duşmani feroce, acum vecini uniţi într-un fel în care ne dă speranţă şi încredere că şi în alte locuri din lume tranşeele pot fi astupate şi transformate în poduri", a spus cancelarul german.

Şi Marea Britanie a comemorat sodaţii căzuţi în timpul Primului Război Mondial. A fost ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor după care au fost trase mai multe salve de tun. La ceremoniile din centrul Londrei au participat, printre alţii, Regina Elisabeta a II-a şi premierul Gordon Brown.

Ceremonii similare au fost organizate şi în Statele Unite, în prezenţa preşedintelui american Barack Obama.

Peste 18 milioane de oameni au murit în confruntările din Primul Război Mondial.

Antena 3

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close