Antena 3 CNN Externe Liderii moldoveni îi invită pe comunişti la colaborare pentru a încheia blocajul politic

Liderii moldoveni îi invită pe comunişti la colaborare pentru a încheia blocajul politic

Liderii moldoveni îi invită pe comunişti la colaborare pentru a încheia blocajul politic
23 Mar 2010   •   22:19

Coaliţia la putere din Moldova a cerut ajutorul Partidului Comunist de opoziţie pentru a schimba modalitatea de alegere a preşedintelui şi a pune astfel capăt blocajului politic ce durează de câteva luni.


Cele patru partide pro-occidentale din coaliţia la putere au anunţat că rivalii comunişti sunt bineveniţi să trimită reprezentanţii la o nouă comisie ce va rescrie un articol din Constituţie, ce cere ca preşedintele să fie ales de 3/5 din cei 101 membri ai parlamentului.

Coaliţia la putere doreşte alegerea directă a preşedintelui de către electorii moldoveni.


Invitaţia către comunişti vine după ce Partidul Comunist a anunţat săptămâna trecută că este pregătit să schimbe această regulă printr-un vot în parlament dacă formaţiunile la putere renunţă la planul de a schimba părţi mai mai mari din Constituţie prin referendum.

Moldova este condusă de un preşedinte interimar, după ce liderul comunist Vladimir Voronin a părăsit funcţia în aprilie anul trecut, după opt ani la putere.

În toamnă, comuniştii au folosit cei 43 de parlamentari pentru a respinge de două ori candidatul prezidenţial al coaliţiei, Marian Lupu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close