Antena 3 CNN Externe Liderii politici, despre moartea lui Bin Laden: O uşurare pentru întreaga lume

Liderii politici, despre moartea lui Bin Laden: O uşurare pentru întreaga lume

Liderii politici, despre moartea lui Bin Laden: O uşurare pentru întreaga lume
Sursa foto: Foto:liambr.wordpress.com
02 Mai 2011   •   09:38

Moartea liderului terorist Osama bin Laden a provocat un val de reacţii în întreaga lume. Oficiali din ţări precum Franţa şi Italia au declarat că moartea celui care conducea reţeaua teroristă al-Qaida este o victorie a binelui asupra răului, în timp ce Angela Merkel, cancelarul Germaniei, susţine că Statele Unite au aplicat o lovitură decisivă unei a dintre cele mai periculoase mişcări teroriste ale planetei. Interopolul avertizează în aceste momente asupra riscului terorist crescut

Fostul preşedinte George W. Bush, cel care s-a confruntat direct cu atacul terorist pus la cale de Bin Laden, i-a felicitat, printre primii, pe militarii care au îndeplinit misiunea eliminării acestuia. Acest succes remarcabil reprezintă o victorie pentru America, pentru oamenii iubitori de pace din toată lumea şi pentru toţi cei care au pierdut persoane dragi la 11 septembrie 2001” a spus Bush.

Premierul britanic David Cameron a reamintit că Osama purta răspunderea pentru unele din cele mai grave atentate din istoria omenirii. Ştirea morţii lui Osama Bin Laden va aduce o mare uşurare în întreaga lume. Este un mare succes că a fost găsit şi nu va mai fi în măsură să-şi continue campania mondială de teroare” a declarat premierul britanic.

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, crede că moartea lui Bin Laden va aduce oarecare alinare celor ce şi-au pierdut rude sau prieteni la 11 septembrie, chiar dacă suferinţa lor nu va putea dispărea.La 11 septembrie 2001, ne-am dat cuvântul de americani că nimic nu ne va opri până ce îl vom captura sau ucide pe Osama Bin Laden. Prin contribuţia a milioane de oameni, dintre care unii au făcut sacrificiuul suprem pentru ţară, ne-am ţinut de cuvânt” a spus şi Bloomberg.

Moscova salută moartea lui Bin Laden


Oficialii de la Moscova au salutat moartea lui bin Laden, în timp ce în Tokyo a fost sporit
ă securitatea în toate bazele militare.

"Faptul că s-a pus punct acestui joc terorist este o veste foarte bună pentru toţi oamenii paşnici şi liberali din lume. Lupta împotriva terorismului şi extremismului nu este gata însă, trebuie să fim atenţi şi nu putem elimina posibilitatea unor reacţii adverse", adeclarat Guido Westerwelle, ministru de externe din Germania.

Un reprezentant al forţelor de ordine din Pakistan a declarat că operaţiunea condusă de autorităţile americane a fost în acord cu politica Statelor Unite, iar preşedintele afgan a declarat că moartea liderului taliban în Pakistan demonstrează că nu Afganistanul este centrul terorismului.

Conducătorul Afganistanului speră că moartea lui Bin Laden va aduce cu sine terminarea conflictelor din ţara sa.

 



 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close