Antena 3 CNN Externe Liderul Al-Qaida îi îndeamnă pe musulmani să se alăture talibanilor şi să răzbune incendierea exemplarelor de Coran

Liderul Al-Qaida îi îndeamnă pe musulmani să se alăture talibanilor şi să răzbune incendierea exemplarelor de Coran

Liderul Al-Qaida îi îndeamnă pe musulmani să se alăture talibanilor şi să răzbune incendierea exemplarelor de Coran
Sursa foto: Foto: kgmi.com
10 Mai 2012   •   08:54

Liderul reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a catalogat drept "o farsă" scuzele americanilor privind incinerarea exemplarelor de Coran într-o bază militară din Afganistan, el făcând apel către toţi musulmanii să îi susţină pe talibani, relatează AFP.
   
"Cruciaţii au făcut o nouă crimă insultând sfântul Coran şi batjocorindu-i profetul", a declarat al-Zawahiri într-o înregistrare de şapte minute apărută pe o pagină de Internet islamistă şi tradusă în engleză de către SITE, un centru american de supraveghere a paginilor islamiste.
   
În februarie, mii de afgani au manifestat violent în faţa bazei americane din Bagram, acuzând trupele că au ars mai multe exemplare de Coran. Conform unor oficiali americani, aceste exemplare fuseseră confiscate deoarece unii deţinuţi se foloseau de ele pentru a schimba mesaje între ei.
   
Autorităţile americane, inclusiv preşedintele Obama, şi-au prezentat "scuzele" poporului afgan.
   
"După fiecare crimă a lor, ei pretind că regretă şi susţin că vor ancheta, o farsă stupidă pe care Obama a repetat-o şi în acest caz", a adăugat liderul organizaţiei extremiste.
   
"Cruciaţii americani şi aliaţii lor au arătat încă o dată ura pe care o poartă islamului, cărţii sfinte a islamului şi profetului islamului", a adăugat acesta făcând apel către musulmanii din toată lumea să "lupte împotriva duşmanilor lui Dumnezeu şi a mesagerului Acestuia", "susţinându-i pe talibani.
   

    

×
Subiecte în articol: Coran al-Qaida al-Qaeda Ayman al-Zawahiri
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close