Antena 3 CNN Externe Liderul de la Tiraspol: Transnistria, pregătită pentru un conflict militar cu Republica Moldova

Liderul de la Tiraspol: Transnistria, pregătită pentru un conflict militar cu Republica Moldova

Liderul de la Tiraspol: Transnistria, pregătită pentru un conflict militar cu Republica Moldova
Sursa foto: Igor Smirnov
10 Mar 2010   •   13:41


Liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, a declarat că doreşte ca Transnistria să fie recunoscută de Rusia şi noua putere din Ucraina şi solicită Kievului să renunţe la blocada comercială impusă în 2006. Într-un interviu acordat televiziunii Inter, Smirnov a mai declarat că Transnistria trebuie să fie pregătită pentru un nou conflict militar.

?Noi avem forţe pentru a ne apăra pământul. Transnistria este nevoită să facă presupuneri pentru orice evoluţie a situaţiei şi trebuie să fie pregătită pentru o posibilă escaladare a tensiunii şi pentru un nou conflict militar. Pericolul există. În pofida înţelegerilor convenite anterior, de la Chişinău din nou se aud lozinci despre Moldova indivizibilă, despre faptul că Transnistria este un stat ilegitim, că suntem separatişti? a declarat liderul de la Tiraspol, potrivit Cotidianul.

În urmă nu numai câteva săptămâni, Smirnov a propus Rusiei să instaleze în republica separatistă rachete Iskander, pentru neutralizarea viitorului scut american antirachetă din România.

Liderul de la Tiraspol a solicitat noului regim din Ucraina să pună capăt blocadei comerciale. ?În esenţă, acum suntem blocaţi de Ucraina. Măcar bine că nu suntem acuzaţi că mâncăm copii aici. Pentru ca statul să existe, avem nevoie de fluxuri de mărfuri, energie electrică, de gaze?, a adăugat Smirnov.

Blocada impusă de Ucraina reprezintă o măsură vamală ce obligă companiile exportatoare transnistrene să fie înregistrate la Chişinău.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Transnistria Tiraspol Republica Moldova
Parteneri
El este românul care a rămas fără o mână, în Italia
x close