Liderul filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic, ucis într-o operaţiune militară

de Georgiana Adam    |    28 Ian 2021   •   21:15
Liderul filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic, ucis într-o operaţiune militară

Premierul Irakului, Mustafa Al-Kadhimi a anunţat, joi, pe Twitter că teroriştii au primit o ripostă fulgerătoare. Liderul filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic (Daesh), Abu Yaser Al-Issawi, a fost ucis în cursul unei operaţiuni militare.

Coaliţia antiteroristă coordonată de Statele Unite a efectuat, miercuri, raiduri aeriene în provincia irakiană Kirkuk. Cel puţin zece militanţi islamişti au fost ucişi în bombardamente, spun surse militare citate de Agenţia France-Presse.

Potrivit unui oficial militar irakian, printre militanţii islamişti ucişi în provincia Kirkuk se numără Abu Yaser Al-Issawi, liderul filialei irakiene a reţelei teroriste Stat Islamic.

"Am promis şi am îndeplinit. Mi-am dat cuvântul că îi vom urmări pe teroriştii din cadrul Daesh (Stat Islamic -n.red.), le-am dat o ripostă fulgerătoare.

Forţele noastre armate eroice l-au eliminat pe comandantul Daesh, Abu Yaser Al-Issawi, în cadrul unei operaţiuni coordonate de serviciile de informaţii", a spus premierul irakian, Mustafa Al-Kadhimi.

Agenţia Naţională de Informaţii din Irak a anunţat, miercuri, potrivit postului Al Arabiya, dejucarea unui complot terorist care viza sediul Guvernoratului provinciei Kirkuk.

Anunţul privind eliminarea liderului organizaţiei Stat Islamic intervine la o săptămână după dublul atac terorist din Bagdad, soldat cu 28 de morţi şi 70 de răniţi. Atentatul a fost revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, informează Mediafax.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close