Antena 3 Externe Liderul Hezbollah anunţă că mişcarea şiită rămâne implicată în luptele din Siria

Liderul Hezbollah anunţă că mişcarea şiită rămâne implicată în luptele din Siria

de G.S.    |    15 Iun 2013   •   13:46
Liderul Hezbollah anunţă că mişcarea şiită rămâne implicată în luptele din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Mişcarea şiită libaneză Hezbollah, care participă la luptele din Siria alături de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, va rămâne implicat în conflict, a anunţat vineri liderul acestora, Hassan Nasrallah, citat de AFP, conform Mediafax.
"Înainte de Qousseir este ca după Qousseir. Nimic nu s-a schimbat", a declarat el, făcând referire la oraşul sirian recucerit la 5 iunie de armata siriană, mulţumită ajutorului decisiv acordat de mişcarea libaneză. 
"Complotul nu a rămas la fel? (...) S-au schimbat faptele? Dimpotrivă, în tabăra cealaltă (a rebelilor), există o tendinţă de a amplifica această confruntare", a adăugat el, într-un discurs.
"Acolo unde trebuie să fim, acolo vom fi. Acolo unde am început să ne asumăm responsabilităţi, vom continua să ne asumăm aceste responsabilităţi, fără să mai intrăm în detalii", a continuat şeful Hezbollah, care trăieşte şi vorbeşte dintr-un loc ţinut secret, din raţiuni de securitate. Detaliile depind de necesităţile de pe teren", a precizat el.
Hezbolahul, aliat neclintit al regimului, a jucat un rol determinant în capturarea Qousseir, oraş strategic din apropierea frontierei libaneze. 
Conflictul din Siria, calificat de Damasc drept complot comandat din străinătate, a divizat profund Libanul, între susţinătorii şi opozanţii preşedintelui Bashar al-Assad, şi a exacerbat tensiunile confesionale. Majoritatea şiiţilor din Liban sunt pro-regim, în timp ce sunniţii susţin cauza opoziţiei.
 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close