Antena 3 CNN Externe Liderul Hezbollah anunţă că mişcarea şiită rămâne implicată în luptele din Siria

Liderul Hezbollah anunţă că mişcarea şiită rămâne implicată în luptele din Siria

Liderul Hezbollah anunţă că mişcarea şiită rămâne implicată în luptele din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Iun 2013   •   13:46
Mişcarea şiită libaneză Hezbollah, care participă la luptele din Siria alături de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, va rămâne implicat în conflict, a anunţat vineri liderul acestora, Hassan Nasrallah, citat de AFP, conform Mediafax.
"Înainte de Qousseir este ca după Qousseir. Nimic nu s-a schimbat", a declarat el, făcând referire la oraşul sirian recucerit la 5 iunie de armata siriană, mulţumită ajutorului decisiv acordat de mişcarea libaneză. 
"Complotul nu a rămas la fel? (...) S-au schimbat faptele? Dimpotrivă, în tabăra cealaltă (a rebelilor), există o tendinţă de a amplifica această confruntare", a adăugat el, într-un discurs.
"Acolo unde trebuie să fim, acolo vom fi. Acolo unde am început să ne asumăm responsabilităţi, vom continua să ne asumăm aceste responsabilităţi, fără să mai intrăm în detalii", a continuat şeful Hezbollah, care trăieşte şi vorbeşte dintr-un loc ţinut secret, din raţiuni de securitate. Detaliile depind de necesităţile de pe teren", a precizat el.
Hezbolahul, aliat neclintit al regimului, a jucat un rol determinant în capturarea Qousseir, oraş strategic din apropierea frontierei libaneze. 
Conflictul din Siria, calificat de Damasc drept complot comandat din străinătate, a divizat profund Libanul, între susţinătorii şi opozanţii preşedintelui Bashar al-Assad, şi a exacerbat tensiunile confesionale. Majoritatea şiiţilor din Liban sunt pro-regim, în timp ce sunniţii susţin cauza opoziţiei.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close