Antena 3 CNN Externe Liderul libian Muammar Gaddafi a fost înconjurat de trupele libiene

Liderul libian Muammar Gaddafi a fost înconjurat de trupele libiene

Liderul libian Muammar Gaddafi a fost înconjurat de trupele libiene
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    25 Aug 2011   •   16:21

Liderul libian Muammar Gaddafi a fost înconjurat de trupele libiene, potrivit CNN. Informaţia a fost furnizată de liderii opoziţiei.

Rebelii susţin că Gaddafi s-ar afla împreună cu fiii săi într-un complex de apartamente.

Rebelii cred că fostul lider libian Gaddafi se ascunde în împrejurimile oraşului său natal, Sirta, şi spun că aproape este înconjurat de trupele rebele.

Luptele continuă în capitala Tripoli, iar apropiaţii lui Gaddafi au continuat să transmită apeluri la rezistenţă. Rebelii au pus o recompensă de 1,3 milioane euro pe capul lui Gaddafi, viu sau mort.

Luptele continuă în Tripoli, iar rebelii încearcă să elimine ultimele puncte de rezistenţă ale forţelor rămase loiale lui Ghaddafi. Rebelii bănuiesc că acesta a părăsit Tripoli şi se ascunte în regiunea oraşului său natal Sirta.

Nimeni nu ştie încă unde se ascunde fostul dictator libian, însă rebelii au anunţat o recompensă de două milioane dinari, peste un milion de dolari, pentru cel care îl va denunţa pe Ghaddafi. 

Un om de afaceri din Bengazi a anunţat o recompensă de două milioane de dinari pentru oricine îl capturează pe Gaddafi. Consiliul Naţional de Tranziţie de asemenea va amnistia pe oricine din apropiaţi lui Gaddafi care îl ucide sau capturează.

Fiica lui Gaddafi, Aisha, este însă mai optimistă şi a anunţat că tatăl său este în siguranţă.

Rebelii nu au reuşit încă să asigure siguranţa publică în Tripoli: patru jurnalişti italieni au fost răpiţi şi doi ziarişti francezi au fost răniţi. Vestea bună vine de la hotelul Rixos, devenit, timp de cinci zile, o adevărată închisoare pentru 35 de jurnalişti străini. Toţi au fost eliberaţi ieri, după ce rebelii au preluat controlul total al capitalei.

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi trupe rebeli
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close