Antena 3 CNN Externe Liderul nord coreean îşi numeşte fiul cel mic ca succesor

Liderul nord coreean îşi numeşte fiul cel mic ca succesor

Liderul nord coreean îşi numeşte fiul cel mic ca succesor
Sursa foto: kim jong
03 Iun 2009   •   04:40

Liderul nord coreean Kim Jong-il l-a numit pe cel mai mic fiu al său drept moştenitor al ?dinastiei?, scrie presa sud coreeană, făcând referire la ultimele pregătiri ale rivalilor din Nord.
Coreea de Nord, ale cărei iniţiative militare după testul nuclear de săptămâna trecută au forţat trupele americane şi sud coreene să ridice nivelul de alertă, pregăteşte rachete cu rază medie de acţiune pentru lansări, scrie agenţia de presă Yonhap, citând un parlamentar.
Pe de altă parte, la Washington, un oficial american declara că este probabil să scadă tensiunile în Coreea de Nord acum că problema succesiunii a fost stabilită, iar Phenian se va întoarce la discuţiile în format de şase.
Analiştii cred că Kim Jong-il, a cărui putere se bazează pe sprijinul armatei, ar putea folosit tensiunile crescânde pentru a avea o pârghie mai mare auspra elitelor la putere pentru a-şi numi propiul succesor.
Coreea de Nord a cerut principalelor organisme ale ţării şi misiunile din străinătate să jure loialitate celui mai mic fiu al lui Kim, Kim Jong-un.
Informaţia a fost preluată de presa sud coreeană de la parlamentari care au participat la o audiere cu principalele servicii de informaţii de la Seul.
Kim Jong-un s-a născut fie în 1983, fie la începutul anului 1984, a studiat în Elveţia şi serviciile de informaţii susţin că pare a fi cel mai capabil din cei trei fii ai lui Kim.
Coreea de Nord, care are sute de rachete cu rază medie de acţiune ce pot lovi Coreea de Sud şi Japonia, pregăteşte cel puţin 3-4 rachete pentru lansare, scrie Yonhap, citând surse parlamentare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close