Antena 3 CNN Externe Liderul nord-coreean Kim Jong-un a simulat un "război real"

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a simulat un "război real"

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a simulat un "război real"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    26 Feb 2013   •   08:13

Liderul Coreei de Nord Kim Jong-un a asistat la manevre cu muniţie reală simulând "un război real", a anunţat marţi presa locală, la o zi după învestirea în funcţie a preşedintei Coreei de Sud, Park Geun-hye.

Scopul acestor teste nord-coreene a fost testarea capacităţilor armatei "de a purta un război real". Presa nu a precizat însă locul şi data acestor manevre militare, însă anunţul a fost făcut la o zi după începutul oficial al mandatului lui Park Geun-hye.

"Un baraj interminabil de obuze a fost tras către , al cărui zgomot a zguduit cerul şi pământul, iar totul era cuprins de flăcări. Desfătându-se cu spectacolul poziţiilor inamice în flăcări, (Kim) era mulţumit", scrie agenţia oficială KCNA, potrivit AFP.

Park Geun-hye, prima femeie care accede la preşedinţia Coreei de Sud, a subliniat în discursul de învestire că nu va tolera nici cea mai mică provocare a Nordului, care a realizat la jumătatea lui februarie al treilea test nuclear.

Însă ea a mai promis, totodată, că va duce o politică bazată pe încredere cu Phenianul, spre deosebire de predecesorul său Lee Myung-bak, adeptul unei linii dure.










×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close