Antena 3 CNN Externe Liderul opoziţiei şiite din Bahrein, sheikh Ali Salman, a fost arestat

Liderul opoziţiei şiite din Bahrein, sheikh Ali Salman, a fost arestat

Liderul opoziţiei şiite din Bahrein, sheikh Ali Salman, a fost arestat
29 Dec 2013   •   13:15

Principala mişcare a opoziţiei şiite din Bahrein, care conduce mişcările de protest din ţară, a anunţat sâmbătă arestarea liderului său, sheikh Ali Salman, informează AFP.

"Al-Wifaq poate confirma că sheikh Ali Salman a fost arestat. Poate fi considerat în stare de detenţie după o serie de măsuri ilegale care au constat în convocarea lui la sediu pentru investigaţii criminale şi trimiterea în faţa procurorului general pentru interogatoriu", a scris mişcarea şiită într-un scurt comunicat, fără să precizeze motivele acestor măsuri.

Până în prezent, nu au fost înregistrate nicio reacţie sau explicaţie din partea autorităţilor cu privire la această arestare.

Într-un al comunicat Al-Wifaq a menţionat că simpatizanţii săi începuseră se se adune în faţa locuinţei lui sheikh Ali Salman, în cartierul Bilad al-Kadeem din centrul capitalei Manama, după ce au aflat despre arestarea lui.

Susţinătorii săi au arborat portrete ale tânărului lider al mişcării, în vârstă de 48 de ani, pentru "a denunţa" măsurile luate împotriva lui şi "a cere eliberarea sa imediată", subliniază documentul amintit.

Forţele de ordine au intervenit însă rapid pentru a-i împrăştia pe manifestanţi, a ţinut să adauge Al-Wafiq care a făcut cunoscut că folosirea gazelor lacrimogene a afectat numeroase persoane.

Într-un comunicat dat publicităţii la Beirut, mişcarea şiită libaneză Hezbollah a condamnat această arestare în care vede "semnul falimentului politic" al regimului din Bahrein şi a lansat un apel pentru o mare mişcare de solidaritate cu sheikh Ali Salman.

Al-Wifaq, cea mai importantă grupare a opoziţiei din Bahrein, militează oficial pentru o reală monarhie constituţională în acest mic regat din Golful Persic, locuit în majoritate de şiiţi, dar condus de o veche dinastie sunnită, Al-Khalifa

Din februarie 2011, Bahreinul se confruntă cu o mişcare de contestare organizată de şiiţi, mai scrie AFP.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close