Antena 3 CNN Externe Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor îi acuză pe democraţi că tratează paralizia administraţiei ca pe „un joc”

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor îi acuză pe democraţi că tratează paralizia administraţiei ca pe „un joc”

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor îi acuză pe democraţi că tratează paralizia administraţiei ca pe „un joc”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Oct 2013   •   20:47

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, republicanul John Boehner, i-a acuzat, vineri, pe democraţi că tratează ca pe „un joc” paralizia parţială a administraţiei federale, potrivit AFP şi EFE, citate de Agerpres.

„Nu este un joc! Americanii nu vor paralizia statului lor federal, şi nici eu”, a afirmat Boehner în cadrul unei conferinţe de presă.

„Tot ceea ce cerem este angajarea unei discuţii, redeschiderea statului federal şi introducerea echităţii pentru americani în Obamacare”, a continuat preşedintele Camerei Reprezentanţilor

De asemenea, Boehner l-a acuzat pe liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, că „nu este dispus să stea de vorbă”.

„Atitudinea lui este: «Nu ne interesează cât va dura asta, întrucât noi câştigăm»”, a precizat republicanul.

Joi, preşedintele Barack Obama l-a criticat în mod direct pe John Boehner, considerând că obsesia republicanilor privind reforma sistemului medical a provocat paralizia statului federal.

×
Subiecte în articol: SUA Barack Obama
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close