Antena 3 CNN Externe Liderul reţelei Al Qaida: „Trebuie să facem ca America să sângereze”

Liderul reţelei Al Qaida: „Trebuie să facem ca America să sângereze”

Liderul reţelei Al Qaida: „Trebuie să facem ca America să sângereze”
de M.T.    |    13 Sep 2013   •   10:59

Liderul reţelei teroriste Al Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, a chemat la un nou atac împotriva SUA şi la boicotarea Americii şi a aliaţilor săi, într-un mesaj audio difuzat pe forumurile jihadiste, informează AFP, citată de Agerpres.

Mesajul lui Zawahiri a venit în contextul împlinirii a 12 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001.

„Trebuie să facem ca America să sângereze din punct de vedere economic şi să o determinăm să continue să facă cheltuieli uriaşe pentru securitatea sa”, a spus succesorul lui Osama ben Laden la conducerea Al Qaida.

„Economia este punctul slab al Americii şi ea este deja slăbită din cauza tuturor cheltuielilor militare angajate pentru securitatea sa”, a continuat liderul organizaţiei teroriste.

„Pentru a menţine America sub tensiune şi în stare de alertă, e nevoie de câteva atacuri pe ici, pe colo. Am câştigat deja războiul din Somalia, Yemen, Irak şi Afganistan, deci trebuie acum să continuăm acest război pe propriul ei pământ”, a adăugat Zawahiri.

Ayman al-Zawahiri, al cărui frate a fost arestat în Egipt pentru susţinerea preşedintelui islamist demis Mohamed Morsi, a evocat şi situaţia de la Cairo, menţionând că legitimitatea unui guvern are la bază nu democraţia, ci sharia, legea islamică.

În mesajul de 72 minute, el a mai spus că membrii Al Qaida nu sunt „terorişti însetaţi de sânge”, recomandând fidelilor săi să consolideze celulele existente în statele musulmane, în scopul de a instaura Islamul în aceste ţări.

În discursul său, liderul islamist a evocat şi dublul atentat de la maratonul din Boston din aprilie, soldat cu trei morţi şi zeci de răniţi.

×
Subiecte în articol: al Qaida SUA Ayman al-Zawahiri terorism
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close