Antena 3 CNN Externe Liderul socialist grec, huiduit într-o secţie de votare: Hoţilor, am devenit muncitori imigranţi în Germania

Liderul socialist grec, huiduit într-o secţie de votare: Hoţilor, am devenit muncitori imigranţi în Germania

Liderul socialist grec, huiduit într-o secţie de votare: Hoţilor, am devenit muncitori imigranţi în Germania
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
06 Mai 2012   •   13:35

Liderul socialist grec Evangelos Venizelos a fost huiduit, duminică, într-o secţie de votare din Salonic, unde venise să îşi exprime opţiunea în scrutinul parlamentar, conform AFP.
   
"Hoţilor, politicile voastre ne-au transformat în muncitori imigranţi în Germania", a strigat o persoană spre Venizelos. Aproximativ zece persoane l-au huiduit în timp ce intra în secţia de votare.
   
"Aceasta este cea mai crucială zi din istoria Greciei din 1974 până acum", a declarat Venizelos, care în campanie a avertizat că ţara riscă să iasă din zona euro dacă nu vor fi continuate politicile de austeritate.
   
Alegătorii greci sunt chemaţi, duminică, la urne, în scrutinul legislativ organizat într-o perioadă crucială pentru relansarea economică a Greciei.
   
Liderul conservator grec Antonis Samaras, care a fost marginalizat de tabăra sa în anii '90, aflat la conducerea unui partid umilit la ultimele alegeri legislative, este în prezent favoritul scrutinului, într-un peisaj de ruină economică şi politică. Cu câteva zile înainte de a împlini 61 de ani, la 23 mai, el ar putea deveni noul lider politic al Greciei, dacă scrutinul confirmă primul loc deţinut în sondaje de formaţiunea sa, Noua Democraţie (ND).
   
Antonis Samaras ar putea însă pierde postul de premier în favoarea unei personalităţi mai consensuale, în funcţie de raportul de forţe cu socialiştii în cadrul unei probabile coaliţii. De la începutul campaniei, liderul dreptei refuză însă să ia în considerare reconfirmarea Guvernului socialist-conservator, pe care este nevoit să-l susţină din noiembrie 2011.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close