Antena 3 CNN Externe Liderul socialiștilor moldoveni, după o vizită la Moscova: Moldova va fi un stat prosper doar alături de o Rusie puternică

Liderul socialiștilor moldoveni, după o vizită la Moscova: Moldova va fi un stat prosper doar alături de o Rusie puternică

Liderul socialiștilor moldoveni, după o vizită la Moscova: Moldova va fi un stat prosper doar alături de o Rusie puternică
19 Noi 2014   •   22:31

Liderul Partidului Socialiștilor de la Chișinău, Igor Dodon, a declarat miercuri, într-o conferință de presă organizate după o vizită la Moscova, că Republica Moldova ''va deveni un stat prosper doar alături de o Rusie puternică'', informează AGERPRES.
''Socialiștii susțin ferm ideea că Moldova nu trebuie să stea în genunchi în fața nimănui, nici în fața Estului, nici în fața Vestului. În activitățile lor, socialiștii vor pune în prim plan interesele naționale ale țării noastre. În prezent, apropierea de Rusia trebuie să fie o prioritate pentru țara noastră. Majoritatea societății moldovenești este convinsă că Moldova va deveni un stat prosper doar alături de o Rusie puternică'', a declarat liderul socialist.

Igor Dodon a dat din nou asigurări că formațiunea sa își asumă obligația de a denunța Acordul de Asociere și de Liber Schimb Comercial cu Uniunea Europeană imediat după alegerile legislative de la 30 noiembrie și reluarea relațiilor comerciale cu Rusia. El a mai declarat că produsele moldovenești, supuse unui embargo rus, sunt așteptate pe piețele rusești și, în acest context, a făcut apel la cetățenii Republicii Moldova ''să facă o alegere corectă la 30 noiembrie''.

Igor Dodon, alături de un alt lider de frunte al socialiștilor, fostul premier Zinaida Greceanîi, ambii foști membri ai Partidului Comunist, au avut la Moscova mai multe întâlniri oficiale cu demnitari ruși, cea mai importantă fiind cea cu vicepremierul Dmitri Rogozin, reprezentant special al Kremlinului pentru Transnistria și copreședinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse.

Vizita la Moscova a liderilor socialiști din Republica Moldova a intervenit în plină campanie electorală pentru scrutinul legislativ de la 30 noiembrie. Lupta se dă între forțele politice care formează actuala alianță de guvernământ proeuropeană și opoziția de stânga (comuniștii și socialiștii) care se pronunță pentru integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică condusă de Rusia.

Într-un sondaj de opinie ale cărui rezultate au fost date publicității marți, Partidul Socialiștilor era cotat cu 10% din voturi, ceea ce i-ar asigura intrarea în viitorul parlament de la Chișinău. În fruntea clasamentului era dat Partidului Comuniștilor, cu 21% din voturi, la egalitate cu Partidul Liberal-Democrat (PLDM). Aceste rezultate au fost obținute pe baza datelor în rândul alegătorilor deciși.

×
Subiecte în articol: Moscova
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close