Antena 3 CNN Externe Liderul stângii italiene, Pier Luigi Bersani, a eşuat în tentativa de a forma un nou guvern

Liderul stângii italiene, Pier Luigi Bersani, a eşuat în tentativa de a forma un nou guvern

Liderul stângii italiene, Pier Luigi Bersani, a eşuat în tentativa de a forma un nou guvern
de M.T.    |    28 Mar 2013   •   21:35

Liderul coaliţiei de centru-stânga din Italia, Pier Luigi Bersani, s-a prezentat joi seară cu preşedintele Giorgio Napolitano şi l-a informat pe acesta că a eşuat în tentativa de a forma un nou guvern.

În ultimele şase zile, Bersani a avut consultări cu principalii lideri politici în vederea formării noului guvern, dar discuţiile nu au ajuns la niciun rezultat.

Secretarul Partidului Democrat (PD, de centru-stânga) primise sarcina de a forma guvernul din partea lui Napolitano, vinerea trecută, pe 22 martie, în condiţiile în care nicio formaţiune politică nu a obţinut o victorie clară la ultimele alegeri generale, desfăşurate pe 24 şi 25 februarie.

„L-am informat pe preşedintele Napolitano asupra rezultatelor negative ale consultărilor desfăşurate, i-am ilustrat toate detaliile şi am descris dificultăţile întâmpinate", a declarat Bersani la terminarea întrevederii cu şeful statului italian, potrivit Agerpres, care citează presa din Italia.

În aceste condiţii, Napolitano „va lua acum toate iniţiativele necesare şi va încerca să găsească soluţii alternative în vederea rezolvării situaţiei", se arată într-un comunicat al preşedinţiei Republicii.

În urma alegerilor legislative de la sfârşitul lunii februarie, în Italia s-au format trei "minorităţi" care au obţinut circa 25% din preferinţele de vot ale electoratului italian: coaliţia de centru-stânga, condusă de Pier Luigi Bersani, cea de centru-dreapta, al cărei lider este fostul premier italian Silvio Berlusconi, şi Mişcarea 5 Stele (M5S), condusă de bloggerul Beppe Grillo, cele trei refuzând orice formă de alianţă între ele în vederea formării unui nou guvern .



×
Subiecte în articol: consultari guvern Giorgio Napolitano
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close