Antena 3 CNN Externe Liderul Statului Islamic în Afganistan și Pakistan a fost ucis

Liderul Statului Islamic în Afganistan și Pakistan a fost ucis

Liderul Statului Islamic în Afganistan și Pakistan a fost ucis
12 Aug 2016   •   22:06

Liderul ramurii organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) în Afganistan şi Pakistan a fost ucis într-un atac american cu dronă într-o provincie din estul Afganistanului, a confirmat vineri ambasadorul afgan în Pakistan, relatează Reuters. 

'Pot să confirm că liderul ISIS Khorasan, Hafiz Saeed Khan, împreună cu comandanţi şi luptători ai săi au murit într-un atac cu dronă lansat de SUA pe 26 iulie în districtul Kot din provincia afgană Nangharhar', a declarat pentru Reuters ambasadorul afgan Omar Zakhilwal. 

Khorasan este un termen folosit de către jihadişti pentru a descrie o vastă regiune ce cuprinde Pakistan, Afganistan, părţi din Iran şi provincia chineză Xinjiang (nord-vest), cu populaţie majoritar musulmană. 

Un purtător de cuvânt al coaliţiei militare americane la Kabul a declarat că nu poate confirma informaţiile, adăugând că oficiali efectuează investigaţii. 

Uciderea lui Khan, fost membru al filialei pakistaneze a talibanilor şi care a jurat supunere organizaţiei jihadiste Stat Islamic, a fost anunţată anul trecut, dar moartea sa nu a fost niciodată confirmată. 

×
Subiecte în articol: pakistan Afganistan ucis statul islamic lider
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close