Antena 3 CNN Externe Liderul structurii secrete din spatele Bisericii Catolice a murit

Liderul structurii secrete din spatele Bisericii Catolice a murit

Liderul structurii secrete din spatele Bisericii Catolice a murit
14 Dec 2016   •   16:25

Episcopul Javier Echevarria, liderul instituției catolice conservatoare Opus Dei, a murit luni seara, s-a anunțat marți pe contul de Twitter al acestei instituții controversate, fondate în 1928, în Spania.

Potrivit unui comunicat oficial al Opus Dei, citat pe rețeaua de socializare și preluat de AFP, episcopul Echevarria, 84 de ani, a murit în urma unei infecții pulmonare, după ce fusese spitalizat marțea trecută, scrie agerpres.ro.

Prelatul, născut la Madrid în 1932, i-a succedat în 1994 lui Alvaro Del Portillo, el însuși succesorul fondatorului Opus Dei, Josemaria Escriva.

Prezentă în mai multe țări din Europa, dar și din America de Sud, Opus Dei, o instituție secretă, ai cărei membri sunt, uneori, politicieni sau oameni din lumea afacerilor, a suscitat dintotdeauna controverse cu privire la influența sa reală sau presupusă.

Actualul purtător de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, este membru al Opus Dei, la fel ca și predecesorul său din timpul pontificatului lui Ioan Paul al II-lea, Joaquin Navarro-Valls.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: lider Twitter anunt Biserica Catolica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close