Antena 3 CNN Externe Liderul suprem iranian avertizează politicienii să nu cedeze comploturilor occidentale

Liderul suprem iranian avertizează politicienii să nu cedeze comploturilor occidentale

Liderul suprem iranian avertizează politicienii să nu cedeze comploturilor occidentale
Sursa foto: ali khamenei
21 Iul 2009   •   17:09

Liderul suprem iranian ayatollahul Ali Khamenei a avertizat politicienii de top să nu acţioneze la apelul duşmanilor naţiunii.
?Conducătorii sunt în faţa unei provocări importante ce poate duce la prăbuşirea lor. Raţiunea este modalitatea corectă de a rezolva problemele existente?, a declarat Khamenei în faţa principalilor politicieni ai ţării. El a subliniat că guvernele occidentale încearcă să instige revolte post-electorale.
"Evenimentele recente arată că poporul trebuie să fie atent la comploturilor duşmanilor îndreptate împotriva statatalităţii islamice," arăta acesta.
Anterior , asociaţia iraniană a clericilor, condusă de fostul preşedinte Mohammad Khatami, a cerut un referendum pentru a rezolva actuala criză politică, ce a urmat alegerilor prezidenţiale.
?Potrivit Constituţiei, singura modalitate de rezolvare a actualei crize este organizarea unui referendum. În alegerile prezidenţiale, încrederea publicului a fost serios afectată - milioane de oameni au dubii referitoare la alegeri, deoarece votul a fost controlat iar rezultatul care a fost anunţat nu este ce vrea poporul?, arăta Khatami.
După ce preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost declarat câştigător al unui noi mandat, după alegerile din 12 iunie, Iran a fost martorul unor serii de proteste politice.
Potrivit Press TV, poliţia iraniană a arestat 457 persoane în demonstraţiile post-electorale, iar 20 de persoane au fost ucise.
Ultimele desfăşurări ale evenimentelor din Iran i-a făcut pe analişti să remarce că disputa s-a mutat de la drama protestelor de stradă la lupta pentru putere în interiorul organizaţiilor religioase la conducere.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close