Antena 3 CNN Externe Liderul suprem iranian, SCEPTIC în privinţa negocierilor din domeniul nuclear

Liderul suprem iranian, SCEPTIC în privinţa negocierilor din domeniul nuclear

Liderul suprem iranian, SCEPTIC în privinţa negocierilor din domeniul nuclear
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
03 Noi 2013   •   11:41
Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că nu este optimist în privinţa negocierilor în domeniul nuclear, dar că susţine echipa negociatorilor iranieni, într-un discurs susţinut duminică în faţa unor elevi şi studenţi, potrivit site-ului său oficial Khamenei.ir, relatează AFP, conform Mediafax.
"Nu sunt optimist în privinţa negocierilor", a declarat Khamenei, care a adăugat, totuşi, că "nimeni nu ar trebui să slăbească negociatorii, care au o misiune dificilă".
În cazul în care negocierile reuşesc, "cu atât mai bine, dacă nu reuşesc, acest lucru va însemna că ţara trebuie să se sprijine pe propriile forţe", a mai spus liderul suprem iranian.
"Nu ar trebui să avem încredere într-un inamic care ne zâmbeşte. Americanii ne zâmbesc şi ne spun că vor să negocieze, dar, în acelaşi timp, ei spun că toate opţiunile sunt pe masă", a afirmat Khamenei, adăugând că Statele Unite nu vor putea "face nimic" împotriva Iranului.
Iranul şi statele din cadrul Grupului 5+1 (Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania), care au reluat negocierile în dosarul nuclear la jumătatea lui octombrie, urmează să se întâlnească joi şi Vineri la geneva pentru a le continua.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close