Antena 3 CNN Externe Liderul taliban pakistanez promite atacuri în SUA

Liderul taliban pakistanez promite atacuri în SUA

Liderul taliban pakistanez promite atacuri în SUA
Sursa foto: Hakimullah Mehsud
04 Mai 2010   •   16:56

Şeful talibanilor pakistanezi a promis atacuri asupra oraşelor mari din SUA, într-un mesaj video datat la începutul lunii aprilie şi difuzat după tentativa eşuată din New York City. Aceasta vine după ce grupul a încercat în alt mesaj video să îşi asume responsabilitatea pentru atentatul eşuat.
Autorităţile americane au încercat să minimalizeze legătura dintre reţeaua militantă pakistaneză şi atentatul din Times Square, declarând că grupul nu are insfrastructura globală necesară pentru un asemenea atac. Cu toate acestea, talibanii paksitanezi sunt aliaţi cu al-Qaida şi alte grupuri.
Cel mai recent video are nouă minute şi îl prezintă pe Hakimullah Mehsud, şeful taliban pakistanez, potrivit IntelCenter, grup american de monitorizare a presei militantiste.
Mehsud nu menţionează New York, dar săune că vorbeşte pe 4 aprilie şi promită că "foarte curând, cu voia lui Allah, în câteva zile sau o lună, comunitatea musulmană va vedea fructele celor mai de succes atacuri fedayeen ale noastre în SUA"
"Fedayeen" se referă de obicei la atentatori sinucigaşi, care nu au fost implicaţi în tentativa din New York .
De asemenea, Mehsud a mai respins afirmaţiile anterioare pakistaneze şi americane că ar fi fost ucis într-un atac american în ianuarie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close