Antena 3 CNN Externe Limba română, confundată cu cea a romilor, într-o conferinţă a Comisiei Europene

Limba română, confundată cu cea a romilor, într-o conferinţă a Comisiei Europene

Limba română, confundată cu cea a romilor, într-o conferinţă a Comisiei Europene
Sursa foto: Foto: ec.europa.eu
23 Sep 2010   •   15:03

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a făcut joi, o confuzie între limba română şi limba vorbită de etnicii romi. Potrivit Agerpres, gafa a fost făcută în timpul unei conferinţe de presă în care erau prezentate evenimentele ce vor fi organizate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor.

În timpul conferinţei, Dennis Abbott (foto), purtător de cuvânt al comisarului european Androulla Vassiliou, a declarat că executivul Uniunii Europene rămâne angajat faţă de politica sa în domeniul multilingvismului. Întrebat de un ziarist dacă se are în vedere şi promovarea limbii romani, acesta a răspuns: "Normal, este vorba despre una din cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene".

Răspunsul lui Abbott a stârnit rumoare în rândul jurnaliştilor prezenţi în sală. După ce i s-a explicat că a confundat cele două limbi, reprezentantul CE şi-a cerut scuze pentru această neînţelegere.

Ziua Europeană a Limbilor a fost lansată în 2001 şi se sărbătoreşte pe 26 septembrie. Uniunea Europeană formează o comunitatea multilingvistică unică de ţări şi popoare, cu 23 de limbi oficiale şi peste 40 de limbi regionale şi minoritare.

Antena3.ro


×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close