Antena 3 CNN Externe Lista oficialilor sirieni bănuiţi pentru crime împotriva umanităţii. Cine este implicat?

Lista oficialilor sirieni bănuiţi pentru crime împotriva umanităţii. Cine este implicat?

Lista oficialilor sirieni bănuiţi pentru crime împotriva umanităţii. Cine este implicat?
Sursa foto: comune.forli.fc.it
23 Feb 2012   •   17:33

ONU dispune de o listă secretă a unor oficiali politici şi militari sirieni, care sunt bănuiţi că au comis crime împotriva umanităţii.

"Înaltul Comisariat pentru drepturile omului al ONU a depus un plic sigilat ce conţine numele acestor persoane", au declarat anchetatorii, adăugând că au identificat şi o serie de abuzuri ale drepturile omului comise de Armata Siriana Liberă.

"Majoritatea acestor crime împotriva umanităţii şi încălcări ale drepturilor omului au fost făcute în timpul unor operaţiuni complexe care au implicat şi ansamblul dispozitivelor de securitate, ele avand nevoie de directive din partea superiorilor", au adăugat anchetatorii.

Unităţi ale armatei şi ale agenţiilor de securitate au fost identificate că au comis "încălcări flagrante ale drepturilor omului". Totodată sunt bănuite şi forţe antiguvernamentale care "au comis abuzuri, deşi incomparabile în termeni de amploare şi organizare precum cele ale regimului".

Mai mult de 500 de copii au fost ucişi la începutul revoltei, în martie 2011, conform comisiei. În luna decembrie, 80 de copii au fost ucişi, iar în ianuarie 2012, 72 de copii.

Anchetatorii au afirmat că micuţii continuă să fie arestaţi arbitrar şi torturaţi pe tot timpul detenţiei. Există 38 de centre de detenţie în 12 oraşe, în care apar dovezi clare că se practică tortura.

Bilanţul morţilor din Siria a ajuns la 7,600 de morţi, majoritatea civili, Mediafax.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close